8 Kasım 2017 Çarşamba

ASSASSIN'S CREED ORIGINS


  


Mısır da Harika Bir Maceraya Hazır mıyız ?


  Seriyi gerçekten çok seven ve takip eden biri olarak, artık son iki hatta üç oyununu, oynanışın tekrarlaması, yan görevlerin kendini tekrar edip hikaye'nin birtürlü oyunda tam oturamaması, ana karakterlerin zayıflığı gibi daha birçok sıkıntısından dolayı oynamayı bırakan ben, bu saydığım ve sayılabilecek birçok durumdan kaynaklı olarak can sıkıcı olmaya başlayan oyun, uzun bir aranın ardından, tekrar karşımıza çıktı. Büyük tanıtımların gerçekleştirildiği, basbas reklamların döndüğü bu seri, yine aynı tarz ve aynı mekaniklerle karşımızda diye düşünmüştüm ki, oyunu canlı canlı görene kadar. İki yıllık bir geliştirme aşamasından sonra karşımıza çıkan Assassin's Creed oyunu'nun, gerçekten bir araya ihtiyacı varmış. Bu aradan sonra zevkle ve kolay kolay başından kalkamayacağınız bir Assassin's Creed oyunuyla karşımıza çıkan Ubisoft, tüm oyuncular tarafından taktir edilmiş ve seriye yeni başlayacak kişileride bünyesine kolayca katmış durumda. Burada bir inceleme yazısı yazmak değil amacım. Kararsız kalıp oyunu alıp almama konusunda tereddüt eden oyun severler için birşeyler yazıyorum. Oyunu incelemeye kalksak,sayfalar yetmez.  Oyun oynamak için sebebi olan oyuncular ;

1) Oyuncu olarak grafiğe mi önem veriyorsunuz ? Oyun bu yönden herkesi tatmin edecek düzeyde.

2) Yan görevleri tekrarlamayan, sıkıcı olmadan, bir amacı olacak şekilde yan görev yapmak isteyen oyunculardanmısınız ? Tamamen oyunun yeni yapısına uygun olarak karakterinizi belirli seviyede ki alanlara girmeden,o seviyeye uygun olduğunuzda giriş yapmanız için işte tam da bu yan görevlere ihtiyaç duyuyorsunuz. Yani bu görevleri lafolsun torba dolsun diye değil, krakterinizin gelişimini sağlamak için yapıyorsunuz. Ayrıca tekrara bağlayan yan görevler olmadan.

3) Açık dünya da gerçekten canlı bir açık dünya olmasını isteyenlerden misiniz ? Mısır da her bölgede, çevrede herkes farklı şeylerle uğraşıyor. Bir görev yapmaya giderken bir anda "İMDAT" diye bir ses duyup, vahşi hayvanlara yem olmak üzere olan birine denk gelip seçim yaparak, kurtamaya gidip,ana göreve ondan sonra devam ediyorsunuz. Ana görevde birini mi öldürmeniz isteniyor? Siz hedefe gidene kadar, o kişi devamlı yer değiştirebiliyor. Hedefe ulaştığınızda o hedef, alışveriş yapabiliyor, ortamı uygun olmayabiliyor ve sizde, sonra buraya gelir öyle öldürüm diyorsunuz, ama aynı yere geldiğinizde tekrardan o da ne, o kişi şimdi bir meyhanede içki içiyor. Yani anlayacağınız Ubisoft açık dünya konusunda herşeyi tekrarlayan değil, gerçekten birşeyler yaparken açık dünya da olduğunuzu, yaşayan bir evrende olduğunuzu hissettiriyor.

4) Dövüş sistemi olan oyunda, oyun bana dövüştüğümü, kullandığım silahlar o vuruş hissini vermeli.Acaba bu oyunun son serisinde bu değiştimi, bunu hissettiriyor mu diyenlerden misiniz ? Oyunda özellikle for honor feyz alınarak diğer birçok oyundan alıntılar yapılarak ortaya konan yeni dövüş sistemi, vuruş hissiyatını size sonuna kadar hissettiriyor. Bir kılıçla saldırdığınızda, o kılıcı gerçekten karşı tarafa indirdiğinizi hissediyorsunuz. Bu özelliğiyle, oyunda dövüş anında saçma hissiyatstız durumlar düzeltilerek, oyundan kopmamanız sağlanmış. Ayrıca yeni getirilen level sistemiyle de, her bölge de farklı levellar da düşmanlarla karşılaşmanız sağlanıyor. 8 Level olup da karşınızda 18 Levelli bir düşmana saldırdığınızda, anında ölmeniz kaçınılmaz ve oyunun, karakteri geliştirme açısından birşeyler yapmak için sizi bu yönde yönlendirmesi çok iyi.


Bunun dışında coop sevenler için ise maalesef oyun tek kişilik oynanıyor ve ileride de böyle bir özelliğin gelmeyeceği çok açık. Bu tarz seven oyuncular için ise durum iyi değil.


 Kısacası, hikaye sevenler ve Assassin's serilerini sevip benim gibi sonradan aynı şeyler olduğu için oyunu oynamayı bırakanların, yeniden seriye dönmesini sağlayacak kalitede bir oyun olmuş.Oyunu alıp almama konusunda arada kalıyorsanız direk alın derim. Daha önce hiç bu seriyi oynamamış ve denemek istiyorsanız şiddetle tavsiye ederim. Yok ben artık assassin's ile ilgili birşey duymak görmek istemiyorum diyorsanız almayın gitsin :)


Herkese İyi Oyunlar


YouTube :  http://www.youtube.com/c/EvliMutluOyuncu

 Twitter   :  https://twitter.com/EvliMutluOyncu





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PES 2019 KONYASPOR 2019/2020 FORMA YAMASI

Herkese merhaba. PES 2019 için kullanabileceğiniz KONYASPOR 2019/2020 formalarını sizlerle paylaşıyorum.Yanlız konaminin resmi takımı o...